NovostiSvetski dan srca

27.09.2018

„Za moje srce, za tvoje srce” slogan je ovogodišnjeg Svetskog dana srca, koji se svake godine, u celom svetu, obežava 29. septembra. Ovaj datum je važan podsetnik na problem bolesti srca kao jednog od vodećih uzročnika smrti današnjice.
Zavod  za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad će se priključiti globalnoj kampanji  organizovanjem manifestacije 28.09.2018. od 11-13 časova na platou iza Studenstkog doma A “Živojin Ćulum”. 
Pozivamo vas da nam se priključite i naučite kako da pravilno koristite defibrilator da možete da spasite nečiji život, da saznate korisne informacije o suplementima, pravilnom vežbanju, proverite krvni pritisak i još mnogo toga...

                                 

Zabluda je da od bolesti srca i krvnih sudova obolevaju samo starije osobe, osobe muškog pola i ekonomski razvijeniji delovi stanovništva. Danas  svaki stanovnik naše planete je u riziku od bolesti srca i krvnih sudova, bez obzira na to gde živi, kojeg je pola, uzrasta i socijalno-ekonomskog statusa. Većina KVB je uzrokovana faktorima rizika koji se mogu kontrolisati, lečiti ili modifikovati, kao što su visok krvni pritisak, visok nivo holesterola, fizička neaktivnost, prekomerna uhranjenost/gojaznost, upotreba duvana i šećerna bolest.

 

Male promene u životnom stilu mogu uticati na zdravlje našeg srca.

OBEĆAJTE SEBI DA... ćete se pravilno hraniti, upravljati stresom, redovno spavati, biti fizički aktivni najmanje 30 minuta dnevno da biste unapredili zdravlje vašeg srca.

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju